CONTES QUE SONEN


POSTAL CONTES QUE SONEN

Amb aquest títol s’aplega una col.lecció de contes que tenen com a denominador comú el seu sentit musical.

Es tracta d’un espectacle de petit format, de configuració variable basada en un ampli repertori que permet triar els contes més adients per al moment i les edats adequats.

Està interpretat per dos actors/músics, Marta Albir i Carles Bertrand, nucli del grup Toc de Retruc, que d’una manera amena i fresca van alternant la narració, la música i la participació del públic. Per a tot això es basen en l’experiència acumulada durant trenta-cinc anys de treball continuat amb públic infantil, en especial amb els espectacles de més gran format que amb Toc de Retruc han donat a conèixer per tot el país.

Entre el repertori de contes n’hi trobem de clàssics que han estat adaptats i per als que s’ha creat la música o cançons; d’altres de tradicionals que tenen la seva pròpia cantarella; d’altres de creació pròpia. En tots ells es sòl crear un diàleg amb el públic, en especial pel que toca la part més musical o d’efectes de so.

 

FITXA TÈCNICA


Contes tradicionals amb cantarelles, ambientats amb elements plàstics i personatges reals.


Al teatre:


Adreçat a públic familiar, recomanat per a nens i nenes de fins a 6 anys.

Durada de l’espectacle: 35 min.
Temps de muntatge/desmuntatge: 2 hores aprox.
Espai lliure per a actuar de 5 x 3 m. com a mínim
Acomesa de 30 A a 220 V a peu d’escenari, com a mínim.

 

A l’escola:


Adreçat a infants de 0 a 3 anys

Durada de l'espectacle: 35 min.
Temps de muntatge/desmuntatge: 45 min. aprx.
Espai: En un lloc recollit a la pròpia escola; pot ser una aula, menjador, sala de jocs, etc.
Necessitats tècniques:
Espai lliure per actuar de 4 x 3 m.
Un endoll proper de 220 V.

 

Adreçat a públic d’Escola Bressol s'ha configurat un repertori com segueix:


HERBETA - Un joc de participació amb el públic inicia l'espectacle. La Marta incita els nens a buscar en Carles que encara no ha arribat i es deu haver adormit. Apareix el Sol per darrera el decorat i després un entremaliat personatge que es fa passar per en Carles. Finalment apareix aquest tocant el bombardino.

- Una colla de titelles-animalons representa la històriacançó coneguda com a L'herba del Poliol, narrada per en Carles i acompanyada amb teclat, mentre la Marta manipula.

- La princesa granota és el conte que segueix. Representat a partir d'una cançó interpretada amb piano i clarinet, la Marta va presentant els personatges encarnats per titelles: una princesa convertida en granota i un príncep convertit en una canya seran transformats gràcies al poder de la música d'una flauta construida amb canyes davant del públic per un pastormag encarnat per en Carles. O bé:

-El famós conte del Patufet fa incidència amb la seva coneguda cantarella per anar desgranant tots els personatges que en forma de titella fa aparèixer la Marta. Hi ha tanmateix algunes sorpreses sonores en l'ambientació musical.

- Una festa final amb cançons de repertori del grup, així com d'altres conegudes habitualment a les escoles reuneix a tots els personatges que han aparegut al llarg de l'espectacle .

CONTES QUE SONEN pot ser també un espectacle a la carta, en què es poden canviar els contes segons la necessitat dels educadors.

 

CONTES QUE SONEN està creat, dirigit i interpretat per Marta Albir i Carles Bertrand

Contacteu-nos

 • Telf:
  (34) 936 749 150 - 609 361 898
 • Email:
  toc@tocderetruc.com
 • Addreça:
  Passeig del Caqui 50
  08198 Sant Cugat del Vallès
  (Barcelona)

 

ttt fff flfl be in yout vim

 

 • ttp

 • Companyia associada a la TTP Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics. • Amb el suport de
  gene gene gene